HET stripfestival van Gouda en omgeving!

De historie van Gouda gaat de hoofdrol spelen in een stripalbum

Yes! We kunnen het nu bekendmaken: De historie van de stad Gouda gaat de hoofdrol spelen in een heus stripalbum dat zal verschijnen in 2022, in het jaar van het 750-jarig bestaan van de stad!

De initiatiefnemers van dit bijzondere project, Stichting Strips op de Markt Gouda en de Stichting Eureducation tekenden onlangs aan de voet van de historische Sint-Janskerk, de overeenkomst, in het bijzijn van de tekenaar, Franky Drappier.

Aanleiding voor het stripalbum is het 750-jarig jubileum van de onze mooie stad, en is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Gouda750. Vele Goudse bezienswaardigheden en lokale beroemdheden uit verleden en heden, zullen aandacht krijgen in het originele verhaal, dat geschreven wordt door Jan Kragt.

De officiële presentatie van het stripalbum zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022, tijdens het ‘Strips op de Markt’ evenement op de historische Markt in Gouda en is dan tevens te koop.

Op de foto vlnr: Franky Drappier, Marco Luk (Strips op de Markt), Jan Kragt (Eureducation) en Teus de Kruijf (Strips op de Markt)

We houden jullie op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen rond de totstandkoming van het album.


Strips op de Markt
vlnr: Franky Drappier, Marco Luk (Strips op de Markt), Jan Kragt (Eureducation) en Teus de Kruijf (Strips op de Markt)

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.