HET stripfestival van Gouda en omgeving!

Prent van Rutger Gret (Dutch Lucky Luke)

Deze fraaie prent (zie afbeelding hieronder) van Rutger Gret (Dutch Lucky Luke) zal geveild worden tijdens de stripveiling. Rutger maakte deze zeer fraaie prent speciaal voor Strips op de Markt. Er zijn geen afdrukken van, het origineel zal geveild worden door Rutger zelf.


Prent_Rutger_2019_kleur
Kavel nr 33 van onze veilinglijst. Originele tekening van Rutger Gret (Dutch Lucky Luke)

De Meimoorden van Eric Heuvel

De Meimoorden, het album van Eric Heuvel en Jacques Post, zal zijn primeur beleven tijdens Strips op de Markt. Uiteraard is het album tijdens de stripbeurs direct te koop. Met speciale prent die Eric maakte voor Strips op de Markt. Hieronder vast een preview van de cover en daaronder de prent.

De schrijver, de tekenaar en de uitgever zullen op 5 mei aanwezig zijn tijdens Strips op de Markt.

Meimoorden_Heuvel
Klik op de afbeelding(en) voor meer info.

Veilinglijst

Een vast onderdeel van Strips op de Markt is de stripveiling. Deze start om 13:30 uur aan de voorkant van het stadhuis. Onze speciale veilingmeester 'Lucky Luke' zal zijn eigen werk veilen! De veilinglijst kunt u hier downloaden in pdf formaat. De veilinglijst is ook verkrijgbaar bij onze infokraam op de dag zelf.

veilingmeester_Luke
Veilingmeester 'Luke' aan het werk. Foto: Strips op de Markt - Peter-B

De Puzzelman

Goed nieuws voor de liefhebbers van legpuzzels in allerlei formaten: De Puzzelman (Eric Dilles) komt weer naar Gouda op zondag 5 mei en zal zijn wagen weer op de Goudse Markt parkeren. Een wagen vol met heel veel fraaie puzzels en strips van Suske en Wiske tot Jan van Haasteren!

De Puzzelman

De Puzzelman
Foto's: Strips op de Markt, Peter-B

Teun Berserik en Peter van Dongen

Ook de komst van Teun Berserik (samen met Peter van Dongen) verantwoordelijk voor de nieuwste delen van de reeks Blake en Mortimer is dit jaar een speciale gast. Hij kan uw nieuwe strips van een (hand)tekening voorzien.


Blake en Mortimer
Afbeelding: Blake & Mortimer

Dongen, Grapperhaus, Berserik
Vlnr: Peter van Dongen, minister Grapperhaus, Teun Berserik. Afbeelding: Telegraaf

Mystery Guest op de markt (update)

Op zondag 5 mei tijdens Strips op de Markt zal om 12:00 uur een Mystery Guest op de Goudse markt verschijnen! Maar wie is het? De burgemeester? Lucky Luke en de Daltons? Robbedoes? Of heel iemand anders?

Mystery Guest op de Goudse markt
Illustratie: Peter-B | Robbedoes: © Dupuis 2019

Fer laurens

Wij zijn blij dat hij er ook dit jaar weer bij is, Fer Laurens. Fer maakt fraaie karikaturen.

Fer_Laurens_2018
Foto: Strips op de Markt

Strips op de Markt cartoon in de Goudse Post

Goudse Post cartoonist Peter Boersma (waar kennen we die toch van?) heeft een cartoon getekend die vandaag in de Goudse Post staat.

GP2019w14_strips_op_de_markt_web

Gouds Stripbier etiket

Het nieuwe Gouds Stripbier is dit jaar voorzien van een door Charel Cambré getekend etiket. Hieronder een preview.

Bieretiket_preview

Expositie Strips en bier

Een primeur op de markt is het verschijnen van de 1e Nederlandse Strip Bierviltjes index. Verzamelaar Nico Stalenburg heeft deze samengesteld en biedt deze tijdens Strips op de Markt voor het eerst aan! In dat kader is in De Zalm een expositie van Strips en Bier te zien.


Bierviltjes_1_Nico
Foto: Facebook pagina Nico Stalenburg

Willy Linthout komt naar Gouda!

Zaterdag 4 Mei is Willy Linthout te gast bij Cinema Gouda ter gelegenheid van de nieuwe Urbanusfilm 'De Vuilnisheld' welke dan in Gouda in première gaat. Zondag 5 mei zal Willy vanaf 13:00 uur signeren tijdens Strips op de Markt!

Urbanus_de_vuilnisheld
Klik op het plaatje voor de trailer.
Stripbattle op de markt

De finale van de Stripbattle, een wedstrijd tussen aanstormende striptekenaars georganiseerd door uitgeverij Personalia vindt plaats op de Goudse markt. De vier voorrondewinnaars zullen op verzoek van het publiek ter plaatse een strip maken. Een tekenaarsjury beoordeelt wie de winnaar wordt.

Dutch Lucky Luke

Rutger Gret, oftewel Dutch Lucky Luke, kan ook heel fraai tekenen!

Prent_Rutger_2019

Mystery Guest op de markt!

Op zondag 5 mei tijdens Strips op de Markt zal om 12:00 uur een Mystery Guest op de Goudse Markt verschijnen! Wie het is? Dat houden we nog even geheim! Mis het niet!

Mystery_guest_1
Gouds Stripbier 2019

Ook dit jaar hebben wij natuurlijk weer een nieuwe uitgave van het Gouds Stripbier. Dit jaar met een tekening op het etiket van Charel Cambré. Hij maakte deze tekening speciaal voor het etiket! Tijdens Strips op de Markt verkrijgbaar bij de infokraam vanaf 10:00 uur.

Stripbier_2019

D'auwe

De lijst van tekenaars die naar Strips op de Markt komen, begint langer te worden. Ook D'auwe (Dirk van der Auwera) komt weer naar Gouda. Zijn laatste album, Ridder Dolf, Het Hanzecomplot, uitgegeven door Paul Reichenbach, dateert van augustus vorig jaar. Een nieuw album is in de maak. Speciaal voor Strips op de Markt zal D'auwe een ex libris maken die zich afspeelt in Gouda.

Het Hanzecomplot

Ex libris D'Auwe
De ex libris welke D'Auwe maakte voor een stripbeurs in Gooik

Primeur: De Meimoorden

Tijdens Strips op de Markt wordt het eerste exemplaar van het stripalbum 'De Meimoorden' officieel gepresenteerd! Het album, getekend door Eric Heuvel, is een 'verstripping' van een spannende thriller van auteur Jacques Post. Het verhaal gaat over de zoektocht van een jongeman naar de moordenaar van zijn vader, dit in het voorjaar van 1940 te Rotterdam, voorafgaand aan het bombardement.

De schrijver, de tekenaar en de uitgever zullen op 5 mei aanwezig zijn tijdens Strips op de Markt.

Meer nieuws over deze primeur binnenkort op deze site!


Post en Heuvel
Jacques Post (links) en Eric Heuvel (rechts) (Foto © Peter Beemsterboer/Stripglossy)

De meimoorden cover
Lees alles over de auteur en tekenaar van 'De Meimoorden' hier. Of klik op de afbeelding.

Nico Schuurman

Wij zijn blij te mogen melden dat ook dit jaar Nico Schuurman weer aanwezig zal zijn tijdens Strips op de Markt. Zijn nieuwe album Pegasus & Kamp-Mooiland, is uiteraard te koop tijdens onze stripboekenmarkt.

Pegasus cover
Klik op de afbeelding voor meer info over dit album.

Strips op de Markt in de krant

Strip op de Markt in de Goudse Post van woensdag 6 maart 2019.


Artikel_GP_6_maart_2019_klein
Klik op de afbeelding of klik hier om het artikel te lezen.

Onze nieuwe poster!

Zoals elk jaar hebben we ook nu weer een poster met daarop een tekening van de hoofdgast: Robbedoes. Deze fraaie tekening is gemaakt door Charel Cambré exclusief voor Strips op de Markt! Bekijk 'm hier!


Poster Strips op de Markt 2019

Rutger Gret, Dutch Lucky Luke komt weer naar Gouda

Heb je Rutger Gret gemist vorig jaar? Dan heb je dit jaar een nieuwe kans! Wij zijn blij te mogen melden dat hij weer naar de Goudse Markt komt: Rutger Gret oftewel de 'Dutch Lucky Luke'! Klik op de foto voor meer info over Rutger.

Rutger_Gret_Dutch_Lucky_Luke
Foto: © Strips op de Markt | Peter-B

Primeur: 1e Nederlandse Strip Bierviltjes Index

Wist je dat heel veel tekenaars wel eens een bierviltje hebben gemaakt/getekend? Nee? Nico Stalenburg heeft er heel veel verzameld in de 1e Nederlandse Strip Bierviltjes Index. Deze zal voor het eerst verkrijgbaar zijn tijdens Strips op de Markt op 5 mei 2019!

AA Cover BVC lage resolutie

Onze hoofdgast voor 2019 is bekend!

Hoofdgast? Hoofdgasten bedoelen we: Robbedoes en zijn huidige tekenaars Charel Cambré en Hanco Kolk zullen bij ons te gast zijn in Gouda tijdens Strips op de Markt, zondag 5 mei 2019.


met-de-auto-naar-het-zuiden-1
Afbeelding: Charel Cambré

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.