HET stripfestival van Gouda en omgeving!

Strips op de Markt nieuwsbrief

Wil jij graag op de hoogte blijven van al het nieuws over het jaarlijkse Strips op de Markt evenement, alle tekenaars en natuurlijk het unieke Gouda750 stripalbum? Meld je dan hier aan!
Don't worry, we gaan je niet plat spammen. Je krijgt alleen bericht als er echt iets nieuws te melden is.

Enne... als je je nu aanmeldt, dan ben je straks een van de eersten die kan intekenen op het unieke Gouda750 stripalbum!


Sneak_peak

Even vragen aan Mathieu Dekker

Even vragen aan Mathieu Dekker, vandaag in het AD

Lees het hele interview door op de afbeelding te klikken.

Interview_AD-Mathieu
Bron: AD

De historie van Gouda gaat de hoofdrol spelen in een stripalbum

Yes! We kunnen het nu bekendmaken: De historie van de stad Gouda gaat de hoofdrol spelen in een heus stripalbum dat zal verschijnen in 2022, in het jaar van het 750-jarig bestaan van de stad!

De initiatiefnemers van dit bijzondere project, Stichting Strips op de Markt Gouda en de Stichting Eureducation tekenden onlangs aan de voet van de historische Sint-Janskerk, de overeenkomst, in het bijzijn van de tekenaar, Franky Drappier.

Aanleiding voor het stripalbum is het 750-jarig jubileum van de onze mooie stad, en is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Gouda750. Vele Goudse bezienswaardigheden en lokale beroemdheden uit verleden en heden, zullen aandacht krijgen in het originele verhaal, dat geschreven wordt door Jan Kragt.

De officiële presentatie van het stripalbum zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022, tijdens het ‘Strips op de Markt’ evenement op de historische Markt in Gouda en is dan tevens te koop.

Op de foto vlnr: Franky Drappier, Marco Luk (Strips op de Markt), Jan Kragt (Eureducation) en Teus de Kruijf (Strips op de Markt)

We houden jullie op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen rond de totstandkoming van het album.


Strips op de Markt
vlnr: Franky Drappier, Marco Luk (Strips op de Markt), Jan Kragt (Eureducation) en Teus de Kruijf (Strips op de Markt)

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.